Wie zijn wij

Wie zijn wij


Het inzetten van kennis en ervaring voor de doelgroep die het zonder een beetje hulp
zelf niet redt is de drijfveer voor wewerken
.

Kennis van ICT, gamen, ervaringsdeskundigheid op het gebied van autisme, gecombineerd met ervaring in sales, in HR en het bedrijfsleven, en plezier in deze doelgroep is wat ons drijft.

 Er is een nog steeds groeiende groep jonge mensen die uit het systeem van school en werk valt, omdat ze binnen de bestaande structuren zich minder goed kunnen ontwikkelen. Dan lijkt het alsof ze het niet kunnen, maar het betekent eerder dat ze het op die manier (nog) niet kunnen. Om ook deze mensen een kans te geven is een andere aanpak nodig, een die zich richt op het individu, diens tempo en diens mogelijkheden. Leren en ontwikkelen in je eigen tempo, deels individueel maar deels ook juist samen met anderen, en altijd gericht op het ontwikkelen van toekomstige werkcompetenties, dat is wewerken.

De maatschappij heeft er belang bij dat mensen zelfstandig kunnen zijn en in hun eigen inkomen voorzien. Daarvoor is kennis en ervaring nodig. Naast technische kennis gaat het om werknemersvaardigheden, steeds vaker ook projectmatig werken en denken. Wanneer ieder mens zijn of haar eigen ontwikkeling vorm zou geven, op diens eigen tempo en met diens eigen mogelijkheden, bereiken we dat mensen zich als volwaardig deelnemer aan de maatschappij erkend en gezien voelen. Ieder mens heeft unieke kwaliteiten en talenten, bij wewerken vinden we het vreemd als we daar niet naar op zoek zouden willen gaan, dan doen we hen, onszelf en de maatschappij als geheel tekort.

De wereld is leuker met allerlei verschillende mensen met hun specifieke kenmerken om ons heen, we hebben iedereen nodig! Er zijn al vele voorbeelden die kunnen inspireren, bijvoorbeeld Temple Grandin.