over wewerken

& onze visie

Wewerken is er voor (jong)volwassen vanaf 18 jaar tot aan pensioenleeftijd die ondersteuning nodig hebben bij werken en participeren.

wewerken gaat om mensen die op zoek zijn naar betaald werk en weer willen deelnemen aan de maatschappij. Samen kijken we welke functies en banen geschikt zijn en hoe we eventuele belemmeringen weg kunnen nemen. Welke kennis en vaardigheden heb je dan nog nodig? We bieden begeleiding bij het vinden van een baan, maar bijvoorbeeld ook als je weer gaat solliciteren. En heb je eenmaal een passende baan gevonden? Ook dan zijn wij er voor je wanneer je ondersteuning nodig hebt om succesvol te kunnen blijven functioneren in die baan.

Ontstaan van wewerken

Wewerken is in 2018 gestart door Monique van der Lans, autismespecialist en jobcoach, met als doel om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben op weg naar werk te helpen.

Motto

Als je werk doet waar je plezier in hebt, wil je ook steeds beter worden in wat je doet.

Jay

Onze securitymanager scant bij binnenkomst de bezoekers. Het toezicht op de werkzaamheden wordt ondersteund door deze expert op gebied van non-verbale communicatie.

Onze visie

Ieder mens komt het beste tot zijn recht in (betaald) werk. Daar haalt een mens een gevoel van voldoening en van toegevoegde waarde uit.
Er is voor iedereen een passende plek, soms moet je er wat meer voor doen om die te vinden!

Langdurig thuiszitten

Door de steeds hogere prestatiedruk van de huidige maatschappij vallen steeds meer mensen buiten de boot. De eisen en druk vanuit school of werk zijn hoog, dat leidt steeds vaker tot schooluitval en (langdurig) werkloos zijn en thuiszitten. Omdat schoolverlaters geen diploma’s of startkwalificaties hebben komen ze niet, of lastig aan werk en dreigt er een langdurig beroep te moeten worden gedaan op een uitkering of andere vormen van ondersteuning.

Geen houdbare situatie

We willen helpen met het overbruggen van de achterstand op de arbeidsmarkt zodat er weer aansluiting is.

Er is meer mogelijk!

Soms ben je vergeten wat je wel kunt, wat jou uniek maakt, omdat je al zolang geconfronteerd bent met wat allemaal niet lukt. Bij wewerken gaan we op zoek waar jouw passie ligt, waar je goed in bent (of wilt worden), waar behoefte aan is in de maatschappij en wat leidt tot werk waar men dan ook nog voor wil betalen. Want we denken dat betaald werk het uiteindelijke doel moet zijn, dat geeft richting en focus. Niet iedereen zal dat misschien halen, maar bij wewerken denken we wel dat het er meer zullen worden als we ons daarop richten. Daar is een andere aanpak voor nodig, een die zich richt op jou als individu, op leren en ontwikkelen in jouw tempo en jouw mogelijkheden. Dat kan deels individueel maar deels ook juist samen met anderen. Het is in ieder geval altijd gericht op het ontwikkelen van toekomstige werkcompetenties. Er is zo veel meer mogelijk als je je doelen goed in zicht hebt!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.