Voor Wie

Voor wie?

wewerken is er voor (jong)volwassen vanaf 18 jaar tot aan pensioenleeftijd die ondersteuning nodig hebben bij werken en participeren.

Ik heb een diploma, en nu?

”Na het afronden van mijn MBO opleiding lukte het me niet goed om mijn draai te vinden. Het werken aan de projecten bij wewerken heeft me geholpen met inzien dat ik vooral op zoek moet gaan naar wat ik leuk vind om te doen, niet wat iedereen me adviseert per se aan te nemen maar er zelf over na te denken.”

Iets nieuws proberen, ik durf niet...

“Ik heb speciaal onderwijs gedaan, omdat ik door mijn autisme het lastig vond om aansluiting te houden, bij de lesinhoud en bij de andere leerlingen. Ik ben daardoor vastgelopen en durf niet meer zo goed nieuwe dingen te proberen. Bij wewerken kan ik helemaal mezelf zijn, in mijn eigen tempo en bij mij passend aantal uren. ”

Mezelf uitdagen

"Bij wewerken hebben ze verwachtingen van me, vooral dat ik mezelf uit zal dagen om verder te komen. Daar helpen ze me dan bij. Ik kan er, op juist dat stukje wat ik goed kan, een belangrijke bijdrage leveren. Daar voel ik me dan ook echt verantwoordelijk voor.”

wewerken is samenwerken, leren , creativiteit, zelfvertrouwen, werkervaring, vragen stellen, uit je depressie komen, dagritme, resultaat

Vandaag is niet mijn dag, wat nou?

“ Zo’n dag, dat je denkt, dit wordt niks, dan ga ik toch naar wewerken, want ik weet het is ok, ook als ik een keer niks doe, niks produceer. Zo’n dag, dan ga ik altijd toch weer beter naar huis, en weet je wat, meestal heb ik dan toch ook weer met iets kunnen meedoen of kunnen helpen. Dat vind ik zo fijn aan die plek.”

Kom, we gaan wat doen!

"Ik vind het fijn als iemand me soms even op weg helpt, tegen me zegt: “kom, we gaan wat doen”. Dan voelt het soms ineens alsof de dam openbreekt, dan ben ik weer door mijn twijfel heen, dan kan ik ineens heel veel voor elkaar krijgen.”

Ik wil echt werk

"Toen ik eindelijk dacht, “ ik moet iets gaan doen om mee te kunnen doen in deze maatschappij”, toen dacht ik ook “ maar alles behalve dagbesteding, ik wil iets doen wat echt is, wat ertoe doet”. Toen kwam ik bij wewerken en werd ik in projecten betrokken. Ik heb nu geleerd: blije klanten, dat is zo leuk, daar doe ik het voor!”

Tip

Download onze infographic of flyer voor meer informatie over de trajecten die je kan volgen bij wewerken