Deelnemers aan het woord

Toen ik bij Wewerken terecht kwam wist ik niet precies wat ik wilde, ook was ik mijzelf een beetje kwijt. Het eerste half jaar heb ik de tijd en de ruimte gekregen om even op adem te komen en een beetje rond te kijken en dingen te ontdekken en uit te zoeken wat ik allemaal leuk vond. Het tweede half jaar heb ik kennis op gedaan om deel te nemen aan projecten.In de loop der tijd werd voor mij steeds meer duidelijk wat ik wel leuk vond en wat niet, maar ook welke richting ik op wilde. Dat is de zorg en toen dat voor mij helder was, is het balletje verder aan het rollen gegaan en heb ik stappen ondernomen om dit te verwezenlijken.

 

Ik ben via Activerend Werk gaan zoeken naar een vervolgplek in de zorg die bij mij zou passen.Vrij snel had ik iets gevonden en heb ik samen met mijn wijkcoach een afspraak gemaakt om er langs te gaan. Heel spannend, maar wel een stap dichterbij naar datgene waar mijn hart ligt.

 

Dankzij Wewerken, dat mij de ruimte en tijd heeft gegeven, waar ik mijzelf heb mogen ontdekken en verder heb mogelijk ontwikkelen, kan ik weer vooruit kijken met mijn ogen op de toekomst gericht.

Het werken in dit project betekende heel veel voor me, het zorgde ervoor dat ik me deel voelde uitmaken van iets wat er echt toe doet. Tegelijkertijd was er ook ruimte om, als ik het even niet meer aankon, er even uit te stappen. Dat kon zonder het gevoel dat je de ander in de steek zou laten, want je weet van elkaar, we hebben dat allemaal wel eens, dan vangen we het wel even voor elkaar op. Zo kon ik op een heel veilige en fijne manier leren en in mijn ritme komen.

 

Dat zou ook op een school nog niet zo zijn geweest, daar moet je toch goede cijfers halen en als je in een team zit voelt iedereen die druk voor elkaar. Maar hier is die druk er niet, en toch halen we de deadline en zetten we iets heel moois neer. De ruimte om er te mogen zijn maar ook om er soms niet te zijn, dat maakt wewerken voor mij tot een heel bijzondere ervaring. Ik hoop dat er meer jongeren aan kunnen sluiten, zodat ook zij dit mee mogen maken.

"Na het afronden van mijn MBO opleiding lukte het me niet goed om mijn draai te vinden. Het werken aan de projecten bij wewerken heeft me geholpen met inzien dat ik vooral op zoek moet gaan naar wat ik leuk vind om te doen, niet wat iedereen me adviseert per se aan te nemen maar er zelf over na te denken."

"Ik vind het fijn als iemand me soms even op weg helpt, tegen me zegt: “kom, we gaan wat doen”. Dan voelt het soms ineens alsof de dam openbreekt, dan ben ik weer door mijn twijfel heen, dan kan ik ineens heel veel voor elkaar krijgen.”

"Bij wewerken hebben ze verwachtingen van me, vooral dat ik mezelf uit zal dagen om verder te komen. Daar helpen ze me dan bij. Ik kan er, op juist dat stukje wat ik goed kan, een belangrijke bijdrage leveren. Daar voel ik me dan ook echt verantwoordelijk voor.”

Bij het kennismakingsgesprek vroeg Monique me " wat wil je komen doen?" Ik was een beetje verbaasd, zij biedt mij toch werk aan, nu draait zij de rollen om. Ik begreep al snel dat ik het dus zelf mag aangeven en bepalen wat ik wil komen doen en leren. Dat was zo anders als wat ik gewend was, maar ik heb de kans met beide handen aangegrepen en ben gestart met waar ik nieuwsgierig naar was. Dat was foto bewerken en mijn administratie kennis verbreden. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.