Mooie dingen bij “Wewerken”​

Ellen Knippenborg

Status is bereikbaar

Ellen Knippenborg

Wijkwerk | Sociale duurzaamheid | Verbinder | Opbouwwerker

Zo af en toe kom je pareltjes tegen! Wat mij betreft is “Wewerken” er daar eentje van. “Wewerken” is een bedrijf dat zich richt op (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat zo mooi heet.

Oprichter Monique van der Lans was op zoek naar oude computers voor haar bedrijf “Wewerken” en stuurde daarvoor een berichtje rond in de buurt. Omdat ik tegenwoordig al mijn werk op de laptop doe, stond mijn desktop te verstoffen in mijn kantoor. Ik vond het een mooi idee om hem te geven aan zo’n bijzonder bedrijf met een sociale gedachte als uitgangspunt. Inmiddels heb ik mijn 81-jarige vader overgehaald om ook een laptop aan te schaffen. Het ongezellige bureau met computer had een prominente plek in zijn woonkamer, maar dat is nu gelukkig verleden tijd. Ook zijn desktop is inmiddels verhuisd naar het bedrijf van Monique en wordt er al gebruikt door een van de deelnemers.

Vandaag heb ik een bezoekje gebracht aan ”Wewerken”, om eens te zien hoe dat er in de praktijk uitziet. In verband met de corona maatregelen waren er 2 deelnemers. Zij hebben me van alles verteld over wat ze doen. De computers worden gebruikt voor het bouwen en onderhouden van websites, het maken van infographics, het ontwerpen en maken van logo’s en ga zo maar door. De deelnemers geven aan wat ze leuk vinden om te doen en deze talenten worden ingezet bij de opdrachten die ze krijgen van bedrijven. Het mes snijdt zo aan twee kanten: er is een toeleiding naar werk voor een groep waar dit niet vanzelfsprekend voor is en bedrijven doen er hun voordeel mee door de deskundige uitvoering van werkzaamheden.

Wat ik geweldig vind is dat “Wewerken” de samenwerking heeft opgezocht met Driestroom en er ook een onderaannemersovereenkomst is met Pro Persona. Zo ontstaat er een prachtige plek voor een bijzondere doelgroep waar talenten een kans krijgen.

Computers zijn er inmiddels genoeg (mocht je er nog eentje hebben, Monique zegt niet snel nee hoor, kan namelijk ook weer oefenmateriaal vormen voor deelnemers), maar heb je nu behoefte aan ondersteuning bij het bouwen van je website of het ontwerpen van een logo? Dan kan ik “Wewerken” van harte aanbevelen! Als je meer wilt weten kun je kijken op hun website, zie daarvoor de link in het eerste commentaar